Landskrona är föreningsvänligaste kommunen 2016

Landskrona har utsetts till Sveriges föreningsvänligaste kommun 2016.

Varje år sedan 2010 utser paraplyorganisationen Sveriges Föreningar Årets föreningsvänligaste kommun. Priset går till en kommun där det ideella föreningslivet har goda möjligheter att verka utifrån ledord som självständighet, respekt och delaktighet.

Landskrona utsågs till Sveriges föreningsvänligaste kommun bland de 32 kommuner som nominerats 2016.

Motivering Landskrona stad vill bidra till utveckling och tillväxt av föreningslivet. piattaforma opzini bibarie intesa sanpaolo Landskrona stad har under året framfört stora framtidssatsningar som främjat alla föreningar och som alla är lika värda. Landskrona arbetar med systematisk uppmuntran och att ge föreningslivet i bred mening goda möjligheter att självständigt utveckla verksamheter i kommunen.